Vodoinstalater Beograd. Hitna Intervencija 24/7.

Vodoinstalater Vračar 00-24h

Začepljenje se dešava kada postoji strani materijal koji blokira prirodni put vode (vaša cev i cevi). Ovo je, češće uzrokovano ostacima hrane, maramicom, higijenskim ulošcima i ljudskom kosom. Mora se održavati pravilno odlaganje otpada.
Izbegnite začepljenja tako što ćete otpad baciti u kantu za smeće umesto u odvod. Za ostatke hrane, uverite se da ste sastrugali svu hranu sa tanjira, pre nego što operete sudove. Nakon što operete sudove, pustite da vaša slavina radi nekoliko sekundi kako biste pomogli da se ostatke isperu niz odvod smanjujući mogućnost nakupljanja.
Papir i higijenski ulošci mogu ići pravo u kantu. Neka vam postane navika da redovno uklanjate kosu iz tuševa. Instaliranje mrezice će takođe uhvatiti strane materijale i sprečiti ih da idu pravo niz cev i cevi. Izbegavajte da sipate strane tečnosti u kanalizaciju ako to nije sapun ili voda, onda ne bi trebalo da prođe kroz vaše odvode.
Postalo je uobičajeno da vlasnici kuća samo sipaju tečnu mast u odvod zajedno sa ostatkom svojih ostataka hrane. Tečna mast, kada se čak i najmanje ohladi, stvrdne. Samo zamislite svoje cevi kao arterije. Kada osoba jede previše ulja, šanse da se arterije začepe su veće. To je zato što je put blokiran očvrslom masnoćom.
Ako imate začepljenu cev, pokušajte da sipate toplu vodu da otopite mast. Ova vaša navika može da izazove povećanje pritiska i da na kraju pukne cev.
S druge strane, možda mislite da je redovno korišćenje komercijalnih sredstava za čišćenje odvoda briga o vašim cevima, zar ne? Jel tako?
Pogrešno.
Komercijalni čistači odvoda koji se reklamiraju kao sredstva za uklanjanje začepljenja, mogu dugoročno naneti mnogo štete vašim cevima. Sredstva za čišćenje odvoda sadrže jake hemikalije koje mogu da dovedu do toga da vaše cevi i fitingi postanu tanki i lomljivi, što može dovesti do curenja ili pucanja.

Vodoinstalater Hitno 00-24